Ledenportal

Klik hier om in te loggen voor uw persoonlijke gegevens:
- betalingen
- afspraken inplannen
- lessen reserveren en afmelden
- trainingsschema's
- meetresultaten
- toegangshistorie

Contact
Wellfit Sport, Health & Wellness Center
Murmelliusstraat 6
7412 EM Deventer
T: 0570-616500
E: info@wellfit.nl
Waar staan wij voor

Wellfit Sport, Health & Wellness Center in Deventer biedt een totaalpakket aan professionele diensten die werken aan gezondheid, preventie, revalidatie, sport, vrije tijd en ontspanning.

Wellfit Sport, Health & Wellness Center is het adres in Deventer voor fitness, spinning, krachttraining, yoga, pilates, massage en nog veel meer.

Service gerichte medewerkers met oog en oor voor persoonlijke wensen en mogelijkheden. Kortom, lifestyle op maat, gericht op verbetering van de kwaliteit van het leven.

Challenge!Fit

Wat is Challenge?

Challenge-trainingen worden bij Wellfit aangeboden als indoor- en outdoorvariant.

Deze laatste staat bekend als “Bootcamp”.

Door deze trainingsvormen verleg je letterlijk je fysieke barrières. Feitelijk zoek je je fysieke grenzen op en gaat daar zelfs soms net overheen. Tijdens dat soort piekbelastingen intensiveer je de beweging voor een korte periode, waardoor er allerlei fysiek processen in je lichaam in een stroomversnelling komen. Tijdens deze intensieve periode, van minimaal 30 seconden tot maximaal 5 minuten, word je behoorlijk moe. Na de piekbelasting volgt een herstelperiode.

De trainers gebruiken veel oefenvormen met eigen lichaamsgewicht zoals push-ups, burpees, jumping jacks , squats, sprongvormen of pull-ups. Ook wordt klein fitnessmateriaal gebruikt zoals dumbells, medicinballen en weerstandsbanden. De oefeningen wisselen elkaar in hoog tempo af. Zo krijgt je lichaam geen kans om in vaste patronen te blijven hangen of in een sleur te raken. Je dwingt je lichaam om zich continu te blijven, aanpassen, ontwikkelen en assimileren.

Voor wie is Challenge / Bootcamp geschikt?

Deze training is NIET voor iedereen geschikt, je moet in goede gezondheid verkeren, geen blessures hebben en minimaal een half jaar al op redelijk niveau hebben gesport. Dames en heren vanaf 18 jaar zijn welkom.  De trainers houden de deelnemers goed in de gaten en zullen, indien nodig, advies geven om de training voortijdig te beëindigen of een alternatief aanbieden.

Waarom  is Challenge een succes?

De trainingsduur is relatief kort, max 45 minuten inclusief warming-up en cooling-down.

Belangrijkste succesfactoren zijn:

  • je kunt in een paar weken tijd al een duidelijk trainingsresultaat bereiken
  • je kunt snel conditie & uithoudingsvermogen ontwikkelen
  • je kunt effectiever afvallen dan met standaard cardiotraining
  • je kunt efficiënter spieren ontwikkelt dan met alleen krachttraining
  • de trainingen zijn altijd afwisselend en je ervaart een intens voldaan gevoel na de training.

Wat moet ik meenemen?

Luchtige sportkleding, en sportschoenen met een wat stroeve zool. Indien je deelneemt aan de outdoor/bootcamp-variant dan zijn trainingsschoenen voor buiten nodig. Is het al donker tijdens de training buiten? Dan ook reflectiekleding / hesje /materiaal meenemen svp. Verder een handdoek en een bidon, voor de rest zorgen wij!

Wanneer zie ik resultaat?

Al met 1x per week een Challenge-training zie je de positieve effecten optreden, 2x per week geeft nog eerder een beter resultaat. Van belang is wel dat je voldoende tijd neemt om te herstellen na een intensieve training zoals de Challenge. We adviseren dan ook om minimaal 48 uur tussen 2 trainingen te laten. Bij Wellfit wordt daarom de Challenge ook aangeboden op de dinsdag- en donderdagavond.

Wat is mijn volgende stap?

Meld je nu aan voor een gratis proefles en onderga deze intensieve power-variant van een groepstraining!

 

ZwangerFit®

Een deskundige, wetenschappelijk onderbouwde training en coaching onder leiding van Karien Brederode, tijdens én na de zwangerschap. Kijk hier voor meer informatie in het menu Medische Fitness.

Bewegingsbanken (slenderen)
Heeft u bewegingsbeperkingen? Heeft u moeite met sporten door bijvoorbeeld leeftijd, blessures, ziekte, operatie of handicap? Dan bieden onze bewegingsbanken een uitkomst. hier voor meer informatie in het menu Medische Fitness.
Actie ‘Bring a friend’

Dag vriend,

Heeft iemand u een 'Bring a friend' kaart cadeau gedaan? Gefeliciteerd! Dan staat u aan het begin van een gezonder en vitaler leven.
De actie voor deze maand is:
- 1 maand gratis sporten voor de gever
- 1 maand gratis sporten voor de ontvanger
- Geen inschrijfgeld t.w.v. €30,00
Kom snel langs voor een intake en vraag naar de voorwaarden. Bel met 0570-616500.

Team Wellfit.

Overgewicht? Obese? Klik foto!
BMI calculatorGa nu naar de BMI tabel »

Klik logo voor CrossFit Deventer